Till Lokalavdelningarna i Svetstekniska Föreningen 

Instruktioner för access och redigering av websidorna

 
Efter en lång tid av förberedelser har vi nu ett mycket bra och framtidsinriktad system för våra webbsidor. Systemet  är samma som Svetskommissionen använder, vilket ger oss stora samordningsfördelar. Leverantör är Senselogic AB som ligger i Örebro. Principen är att vi hyr in oss i Senselogics program SiteVision och får därigenom ett verktyg som ständigt uppdateras. Sitevision är lättarbetat, men kräver som vanligt att man arbetar med det regelbundet för att man ska komma ihåg alla procedurer, Det är rekommendabelt att ni i lokalavdelningen har en webbansvarig som lär sig hantera verktyget för att få mesta möjliga av systemet. Sitevision kräver att datorn har JavaScript installerat, den säger till om det inte finns. Man kan ladda ner det gratis från nätet.( Jag hade problem på min dator att få det genom brandväggen, löste det genom att temporärt stänga av den.)

 
Hur gör jag?
gå in på  www.svetstekniska.se/loginlänk till annan webbplats
Skriv ditt användarnamn och lösenord
Klicka på lokalavdelningar
Klicka på din lokalavdelning
Klicka på den gröna knappen i nedre högra hörnet
Du är inne i redigeringsläget

 
Det kompletta användarmanualen finns på http://help.sitevision.se. Där finns alla anvisningar som behövs, men det är naturligtvis mycket information att ta till sig. Det finns några enkla saker att ta till sig först, så försök inte läsa hela med en gång.
Att lägga in text, bilder och länkar är basalt och det bör ni läsa.

 
Vi har gjort en enkel mall för er lokalavdelning där ni kan lägga in kontaktinformation och information om kommande och genomförda aktiviteter. Den är avsedd att underlätta uppstart. och vara bas för ert vidare utvecklingsarbete med sidan.
Medlemslogin kräver anv namn och lösen ord. Bakom det kan ni lägga medlemsunik information. Vi behöver era synpunkter på hur vi ska hantera detta. Ett förslag är att använda ett användarnamn per lokalavdelning och sedan ett unikt lösenord för varje medlem. Synpunkter!!

 
Organisation
I initialskedet är Magnus Areskoug sammanhållande. Vi har engagerat Nina Wikström ( ninaw@inbox.com) för att stödja vårt utvecklingsarbete. Hon arbetar även åt Svetskommissionen med deras webbsida.  För att få koll på hur mycket hon engageras vill jag att ni kontaktar mig först, magnus@areskoug.se .
På Senselogic är vår kontaktperson Annica Ferguson.
Föreningen betalar naturligtvis för Nina Wikströms arbete, så vi måste utnyttja tjänsterna effektivt. SenseLogic kan också ge hjälp men det måste alltid gå genom mig.
Ni har fått ett unikt användarnamn och lösenord till varje lokalavdelning.
Utbildning
Den första utbildningen är självstudier via användarmanualen och användningen av den mall som är inlagd för er. Ni är alltid välkomna med frågor under tiden.
Vi vill ha era önskemål om utbildning så snart ni fått ett grepp om vad som behövs.
Jag kommer att kontakta varje lokalavdelning per telefon för att säkerställa att ni kommer ihåg på ett bra sätt och är även beredd på att göra personligt besök.
När vi fått utbildningsbehovet kartlagt kommer vi att göra det som webbaserad utbildning i systemet www.meet24.selänk till annan webbplats  som fungerar som ett telefonmöte där man kan både se och redigera information i datorn.

 
Tidplan
Jag hoppas att alla lokalavdelningar har utnyttjat den mall vi lagt in till vårmötet i Malmö den 22 maj.
Under juni planerar vi för ett utbildningsmöte enligt ovan.

 
Jag hoppas att vi nu ska få fram en webbsida som kan bli ett starkt redskap för utveckling av vår förening.

 
Lycka till!

 

Magnus Areskoug

Sidan uppdaterades 26 oktober 2011
Svetstekniska föreningen - Box 5073 - 102 42 Stockholm Telefon: 08 - 120 304 00